Uten vanlig sukker,

med deilig smak!

Bakt med byggmel og Tagatesse

Tagatesse er et søtningsmiddel som smaker som sukker,
men har lav GI og dermed mindre innvirkning på blodsukkeret
enn vanlig sukker. Det har gode bakeegenskaper, men fordi
det er dobbelt så søtt som sukker, brukes kun halv mengde av oppskrifter med vanlig sukker.

I tillegg har det prebiotisk virkning, dvs. at det hjelper de gode tarmbakteriene.

imidlertid er det greit å vite at som de fleste alternative søtningsmiddel,
er det en fordel å begrense inntaket, da store mengder kan gi utfordringer for fordøyelsen.
Til ca. 25 krumkaker
4 egg
220 g smør
100 g Tagatesse (eventuelt mindre, dersom du ikke trenger å ha det så søtt…)
200 g byggmel
30 g potetmel
1 ts kardemomme
2 dl kaldt vann

Smelt smøret på svak varme og avkjøl.
Visp eggedosis av egg og Tagatesse og rør inn del avkjølte smøret.
Bland mel og kardemomme godt og rør det forsiktig inn.
Dekk til og la stå kaldt et par timer, gjerne over natten.
Spe røra med kaldt vann. Prøvestek en kake før du bruker opp alt vannet.
Spe eventuelt med mer dersom du vil ha tynnere kaker.
Stekes i krumkakejern på middels varme.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 287
Protein 5,1 g
Fett 20,6 g
Karbohydrater 22,7 g
Kostfiber 2,5 g
Vitamin E, a-TE 1,5
Folat 21 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.