Saftige og litt spicy,

med grønne erter

fulle av vitaminer!

Enkel, fargerik og

hurtiglagd hverdagsmat!

 

Karbonader er raskt og enkelt å lage,
og med god kvalitet på karbonadedeigen og fargerikt tilbehør blir hverdagsmaten sunn og god.

Det blir stadig lettere å få kjøpt økologisk kjøttdeig, og erter er undervurdert som tilbehør.
Med sitt høye innhold av protein og fiber, samt flere ulike vitaminer, er grønne erter en rimelig og fullverdig råvare. Her gitt et raskt oppkok for så å smørdampes.

Til 8 karbonader:
500 g økologisk karbonade- eller kjøttdeig
1 rødløk
1 egg eller 2 eggehviter
4 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ts salt
Rikelig med svart, nykvernet pepper
Kryddergrønt, f.eks. basilikum, timian eller oregano.
Olje og smør til steking

Frosne, grønne erter
Beregn 100 g pr person, en pose er ca. 350 g.
2-3 ss smør

Finhakk løk, hvitløk og chili, eller bruk en kjøkkenmaskin med kniv og bland alle ingrediensene til karbonadene sammen.
Form flate karbonader med ca. 1 cm tykkelse og stek på middels varme til de er jevnt brune og det pipler klar kjøttsaft ut.
Hell kokende vann over de frosne ertene, tilsett litt salt og kok opp. Hell av vannet og rør inn smør.

Server karbonadene med de smørdampete ertene, stekt løk og tomater er godt til.

Næringsinnhold for karbonader og erter:
100 g gir:
Kcal 120
Protein 11,3 g
Fett 6,4 g
Karbohydrater 3,4 g
Kostfiber 2,0 g
Jern 1,4 mg
Kalium 211 mg
Vitamin A, RAE 45
Folat 23 ug

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.