rødbeter og fetaost
Fargerik smaksbombe
full av nyttige næringsstoffer!
Rødbeter har blitt et stadig mer vanlig syn i de fleste matvarebutikker,
og jeg er en av dem som setter stor pris på denne nyttige jordveksten.
Full av antioksidanter, rik på folat og fiber og svært anvendelig.
Kan bakes, kokes, rives og brukes rå, eller som her, stekes i god olje.
Sammen med ekte fetaost lagd på sauemelk kommer den søtlige smaken fra rødbeten ekstra godt frem.
Til 2 porsjoner trenger du:
2 rå rødbeter
En hjertesalat
Litt babyspinat
1 pakke fetaost, 200 gram
1 dl gresskarkjerner
2 dl Ekstra jomfru olivenolje
Salt
Noen sitronskiver
Persille
Skrell og rens rødbetene, skjær dem i cm-tykke skiver.
Stek på middels lav varme i olivenolje, ca. 5 minutter på hver side.
Legg skivene på kjøkkenpapir så de får rent av seg og ha på litt salt.
Skyll salaten og legg hjertesalat og legg på tallerken.
Legg de nystekte rødbetene oppå, og deretter skiver av fetaost.
Dryss over gresskarkjerner og hell over 1 dl olivenolje.
Pynt med persille og sitron og nyt umiddelbart.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 253
Protein 8,0 g
Fett 23 g
Karbohydrater 3,8 g
Jern 2,1 mg
Kalium 299 mg
Vitamin A, RAE 97
Vitamin E, a-TE 2,7
Folat 43 ug