med tjukkmjølk
og rømme fra Røros!
Frisk og fløyelsmyk dessert
med lite sukker og mye smak!
Tjukkmjølk og rømme fra Rørosmeieriet er lavpasteurisert og ikke-homogenisert,
og tåles vanligvis godt av personer med laktoseintoleranse.
I tillegg er dette økologiske produkter med utmerket kvalitet og smak. Produktene har etter hvert blitt tilgjengelige over store deler av landet, men om din dagligvare ikke fører noe fra Rørosmeieriet, oppfordre dem til å gjøre det!
Til 4 porsjoner:
2 dl bringebær, gjerne frosne
1,5 dl rømme fra Rørosmeieriet, eller vanlig sæterrømme
50 g søtning, lønnesirup, palmesukker, eller som her, med Tagatesse
1 ts vaniljepulver, eller frøene fra 1 vaniljestang
3 plater gelatin
2,5 dl Tjukkmjølk
Friske bringebær til pynt
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Bland rømme, sukker og vaniljepulver godt. Kok forsiktig opp, tilsett bærene.
Kjør i en blender eller bruk en stavmikser direkte i kjelen.
Klem vannet av gelatinen og rør en og en plate inn i bringebærmassen.
Rør forsiktig inn Tjukkmjølka, ha i porsjonsformer og sett kaldt.
Server med friske bær, eventuelt litt krem.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 147
Protein 3,3 g
Fett 9,8 g
Karbohydrater 6,8 g
Kalsium 71 mg
Vitamin A, RAE 128