grønne saker, solbær

og fyldig saus.

 

Herlig festmat

full av gode næringsstoffer!

Reinsdyrkjøtt er magert kjøtt rikt på jern og protein, og de fettsyrene som finnes er av det sunneste slaget!

Her har jeg brukt det som selges som reinsdyrbiff, eller flatbiff av reinsdyr. Du kan også bruke reinsdyrstek, eller ta den helt ut og kjøpe indrefilet av rein. Uansett får du smakfullt og sunt kjøtt som er lett å tilberede riktig, så lenge du ikke har det veldig travelt. Fordi kjøttet er så magert, er det lett at det blir tørt dersom du steker det for mye, så her gjelder det å være litt forsiktig.
Alle slags grønnsaker passe godt til, men mine favoritter er brokkoli og spinat.

 

Til 4 personer:
600-800 g reinsdyrbiff/stek/filet
2 ss Worcestersaus
2 ss Crema de Balsamico
Smør og olje til steking
2 dl vann eller rødvin til utkoking av panne
1-2 dl Crema de Balsamico
6-8 einebær
Litt geitost
1 dl sæterrømme
Salt og pepper
Frisk rosmarin eller timian
Broccoli, spinat, grønne bønner eller andre grønnsaker du liker
1 dl solbærsyltetøy (helst hjemmelaget med lite sukker :-))
Eventuelt gratinerte poteter

Dersom reinsdyrkjøttet er frossent, tin det langsomt i kjøleskap over natten.
Tørk godt av kjøttet når det er tint og skjær vekk hinner og slintrer.
Pensle kjøttet med en blanding av Crema de Balsamico og Worcestersaus, dekk det med plast og la det marinere i kjøleskap i minst et døgn.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Sett stekeovnen på 80 grader.
Ha litt nøytral olje i en panne på middels sterk varme, ha i 2 ss smør når oljen er varm.
Stek kjøttet på alle sider, legg det i en ildfast form, ha på salt og pepper, sett i steketermometer i den tykkeste enden, legg over aluminiumsfolie og stek på lav temperatur til kjernetemperaturen er 55 grader. Det kan ta alt fra 2-6 timer, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
Kok ut pannen med vann/vin, hell over i en liten kjele, tilsett Crema de Balsamico, knuste einebær, geitost og rømme og la det småkoke. Ha på lokk så sausen ikke reduseres for mye.
La kjøttet hvile under folie mens du lager grønnsakene.
Broccoli og spinat trenger kun et kjapt oppkok.
Skjær kjøttet i skiver, legg opp grønnsaker og saus og litt solbær ved siden av.
Pynt med friske urter.

Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal: 135
Protein 12,5 g
Fett 8,6 g
Karbohydrater 1,9 g
Jern 2,1 mg
Kalium 288 mg
Sink 14 mg
Vitamin A, RAE 90
Vitamin E, a-TE 1,0
Vitamin C 18 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.