med vårløk og et hint

av chili!

Sunn og enkel

luksusmat!

 

 

 

Når vi presser sitron eller lime over rå fisk, vil sitrussaften reagere med proteinene i fisken, slik at konsistensen endres og fisken kjennes «kokt» ut. Sammen med en god olivenolje, ørlite frisk chili og litt friske urter blir det en herlig smaksopplevelse som også gjør godt til kroppen vår!

 

Til 4 små eller 2 store porsjoner:
Ca. 400 g salma-laks, gjerne back loin
4 stk lime
1 dl god kaldpresset olivenolje
1 liten rød chili
4-5 vårløk
Frisk koriander eller andre urter du liker
1 ss soyasaus av typen som er beregnet på sashimi

Legg laksen med den smale enden mot venstre og begynn å skjære fra høyre.
Skjær på skrå i smale skiver og legg pent opp på et fat.
Klem limen over. Skjær vårløken i tynne skiver og fordel over laksen.
Finhakk chili og ha over, fordel så olivenoljen jevnt over det hele.
La stå kaldt i minst en time, den tåler fint å stå over natten.
Ha over soyasaus og frisk koriander rett før servering.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 194
Protein 10,9 g
Fett 16,6 g
Karbohydrater 0,6 g
Kalium 362 mg
Magnesium 22 mg
Fosfor 137 mg
Vitamin D 4,2 ug
Vitamin E, a-TE 2,6
Vitamin C 17,2 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.