parmesan og spekeskinke

 

Saftig, smakfull og lettlagd!

Proteinrik og full av antioksidanter.

 

Til 2 porsjoner:
2 kyllingbryst, gjerne med skinn og helst økologisk
2-4 skiver spekeskinke, avhengig av størrelse
Fersk parmesan
Frisk basilikum
1 dl olivenolje, ekstra jomfru
1-2 ss smør
½ brokkoli
1 rødløk
1 rød chili
4 fedd hvitløk
Salt & pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tørk godt av kyllingbrystene, ha på salt og pepper.
Varm litt olje i en panne og ha i smøret.
Stek kyllingbrystene raskt på hver side og ta dem så ut av pannen.
Bruk en ostehøvel og høvle tykke skiver parmesan over kyllingen.
Legg noen blader basilikum over og spekeskinka oppå der igjen.
Legg kyllingen i en ildfast form og sett i stekeovnen.
Stek på 200 grader i 10 min.
Skjær rødløken i skiver, brokkoli i buketter og finhakk hvitløk og chili.
Stek grønnsakene raskt i olje mens du rører.
Server kyllingbrystene med de stekte grønnsakene.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 228
Protein 15 g
Fett 18,2 g
Karbohydrater 1,3 g
Jern 0,6 mg
Kalium 287 mg
Sink 0,8 mg
Vitamin A, RAE 73
Vitamin E, a-TE 2,6
Folat 19 ug
Vitamin C 14 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.