Enkle, proteinrike
og veldig gode!
Har prøvd flere varianter av disse, men dette er den jeg synes blir best.
Havre inneholder de løselige kostfibrene som kalles betaglukaner.
Disse har vist seg å ha flere helsefremmende egenskaper,
blant annet en positiv effekt på fettsyresammensetningen i blodet vårt.
Dette er spesielt gunstig for hjerte og kretsløp, men er også bra for fordøyelse og immunforsvar.
Dette er rundstykker som kan spises med god samvittighet!
Til 16 små rundstykker:
3 egg
1 boks cottage cheese
8 dl havregryn, glutenfrie
1 ts salt
1 ts natron
Eventuelt litt sesamfrø
Sett stekeovnen på 220 grader og legg bakepapir på et stekebrett.
Bruk en kjøkkenmaskin og ha først i egg, salt, cottage cheese og natron.
Kjør dette på full fart til det er godt pisket sammen.
Tilsett havregryn og kjør til deigen samler seg.
Bruk en skje dyppet i vann til å ta deigen med, og form en og en bolle med hendene.
Sett på plate og strø eventuelt litt sesamfrø over.
Stek med en gang i 12-15 minutter, til havrestykkene er pent gyldne.
Nytes med en gang, – eller fryses ned.
Næringsinnhold:
100 g gir (et rundstykke er ca. 50 g)
Protein 11,9 g
Fett 7 g
Karbohydrater 25 g
Kostfiber 4,1 g
Kalsium 52 mg
Vitamin E, A-TE 1,4
Niacin, NE 2,7