med pære & soltørret tomat,
parmesan og mye god olivenolje!
Litt søtt, litt salt og veldig sunt!
Lag en lun og vårlig salat med asparges.
Jeg har tidligere nevnt noen av denne grønne sakens gode egenskaper.
I tillegg til å være rik på mineraler og vitaminer, er det mye som tyder på at asparges har en viss rensende effekt.
Men først og fremst er den jo nydelig på smak!
Til 2 porsjoner:
En bunt grønne asparges
1 fast, grønn pære
1 dl strimlet soltørret tomat
En pose babyspinat eller blandet salat
1 sitron
1 dl olivenolje av god kvalitet
1 dl revet parmesan
Skyll salaten og legg på tallerken.
Skjær pæren i 2 på langs og så i tynne skiver.
Brekk enden av hver asparges og gi dem et kjapt oppkok.
Bland saften av sitronen med olivenoljen.
Legg de dampede aspargesene over salat og pæreskivene, strø over soltørret tomat og parmesan.
Hell sitronoljen over til slutt, pynt gjerne med urter eller spirer.
Næringsinnhold
100 g gir
Kcal 215
Protein 5,6 g
Fett 19,2 g
Karbohydrat 5,3 g
Kalium 351 mg
Vitamin A, RAE 49
Vitamin E, a-TE 3,8
Vitamin C 19 mg