Eltefritt, saftig, proteinrikt og

fullt av nyttige næringsstoffer!

 

Perfekt til osteanretningen

eller som kveldsmat!

Dette brødet kan du lage med den typen nøtter/frø og tørket frukt som du liker best.
Her har jeg brukt solsikkefrø, gresskarkjerner og valnøtter, samt aprikoser, fiken og gojibær.
Når en baker med natron er det viktig å bruke syrnede melkeprodukter for at deigen skal heve seg.
Jeg har brukt en blanding av gresk yoghurt og kulturmelk, men du kan like gjerne bruke kesam, rømme og biola. Prøv deg frem med det du liker best.

 

Til 1 stort brød:
300 g nøtter og kjerner, gjerne 3 ulike typer
100 g (2dl) grov, sammalt rug
240 g (4 dl) speltmel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
2 ts salt
300 g tørket frukt og bær
5 dl gresk yoghurt
2 dl Cultura
2 ts natron
Litt frø til pynt

Sett stekeovnen på 175 grader og kle en brødform (1 ½ l) med bakepapir.
Bland mel, salt og krydder.
Grovhakk frukt og nøtter/kjerner og ha det i melblandingen.
Pisk yoghurt og kulturmelk med natron, rør inn melblandingen og ha i formen.
Stek nederst i ovnen på 175 grader i ca. 1 ½ time.
Avkjøl godt før du skjærer i brødet.

Kan fryses og har god holdbarhet i kjøleskap.

Næringsinnhold:
100 g gir ca.
Kcal 263
Protein 9 g
Karbohydrater 24,7 g
Kostfiber 4,8 g
Jern 1,8 mg
Vitamin E, a-TE 4,5
Kalium 401 mg
Magnesium 89 mg
Sink 1,5 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.