Enkel luksusmat

på 1-2-3!

 

Super grillmat,

smaker like godt ute som inne!

Her har jeg brukt marinert økologisk ytrefilet av storfe,

men saus og tilbehør smaker vel så godt sammen med både lam og vilt.

Sausen er kald og kan taes med i en liten boks dersom du griller ute.
Til 2 porsjoner:
300-400 g mørnet kjøtt
2 ss olje til steking
1 ss smør til steking
1 bunt asparges
1 pose baby leaf salat
Litt friske urter, f.eks. persille

Saus:
2 ss Dijon sennep
1 ss honning eller lønnesirup
Saften av 1 sitron
1 eggeplomme
En klype salt
2 dl god kaldpresset olivenolje

Ta kjøttet ut av eventuell innpakning og la det ligge i romtemperatur. Det er fint om du har marinert det litt på forhånd, gjerne med litt balsamikoeddik, salt og sort pepper.
Sett stekeovnen på 150 grader.
Pisk sennep og honning med sitronsaft, salt og eggeplomme til en jevn konsistens.
Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens du rører og pisk til en tykk, jevn saus.

Varm oljen i en stekepanne på middels sterk varme, ha i smøret og stek biffene kjapt så de blir brune på hver side. Dersom du har en stekepanne som tåler det, sett den rett i stekeovnen. Hvis ikke, legg biffene over på et fat og sett i ovnen i 5 min.
Skyll salaten dersom den ikke allerede er skylt, og brekk av endene av aspargesen.
Kok opp en liten kjele med vann, ha i litt salt og legg aspargesen i. Om du vil sikre at grønnfargen blir best mulig bevart, kan du tilsette en knivsodd bakepulver i kokevannet. Gi dem et raskt oppkok, hell av vannet og sett aspargesen tilbake på ovnen. Bland halvparten av sausen i aspargesen.
Ta biffene ut av ovnen, la dem hvile et par minutter. Legg opp salat, asparges og biff på tallerken som vist på bildet. Hell resten av sausen over biffene.
Velbekomme.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 288
Protein 10,4 g
Fett 27 g
Karbohydrater 1,7 g
Jern 1,2 mg
Kalium 235 mg
Magnesium 18 mg
Sink 2 mg
Vitamin A, RAE 40
Vitamin E, a-TE 5,5

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.