Deilig og frisk
med nøttesjokoladebunn!
Gluten og sukkerfri,
med lavt innhold av laktose.
Denne herlige iskaken egner seg utmerket som dessert en sommerkveld,
eller til kaffen når du ellers kjenner behov for noe friskt.
Jeg har brukt et alternativ til sukker som heter Tagatose,
men du kan bruke den typen søtning du ønsker.
Smak alltid underveis, så kjenner du hvor søtt du vil ha det.
I stedet for kremfløte har jeg brukt creme fraiche, som også lar seg piske til krem.
Mange tåler de syrnede melkeproduktene bedre enn de «søte».
Det går også an å bruke kesam eller yoghurt naturell, men de lar seg ikke piske til krem.
Til en rund form, ca. 24 cm
4 eggehviter
120 g valnøtter
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
50 g Tagatesse (eller 100 g melis/sukrinmelis)
300 g bringebær
4 eggeplommer
3 ss Tagatesse (eller 6 ss sukker/sukrin)
3 dl Creme fraiche
1 ts vaniljepulver
Bringebær til pynt
Smør formen eller dekk den med bakepapir, sett stekeovnen på 170 grader
Mal nøtter og sjokolade grovt i en kjøkkenmaskin
Stivpisk eggehviter med søtning, vend inn nøtteblandingen, fordel jevnt i formen.
Stek ca. 30 min til kakebunnen løsner fra kanten.
Avkjøl.
Pisk eggedosis av eggeplommer og søtning.
Pisk Creme fraiche til krem med vaniljepulver, vend inn eggedosisen.
Finhakk bringebær i en kjøkkenmaskin med kniv og vend inn i eggekremen.
Hell bringebærmassen på den avkjølte kakebunnen (husk å beholde ringen på formen, slik at det ikke flyter utover). Sett i fryser i minst 4 timer, men ikke mer enn 6.
Pynt med friske bringebær før servering.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 263
Protein 5,8 g
Fett 21 g
Karbohydrater 12,5 g
Kostfiber 2,3 g
Kalium 182 mg
Vitamin A, RAE 175
Vitamin E, a-TE 1,9