Saftig, smakfull

og proteinrik

 

Godt alternativ til kjøtt!

 
Det finnes mange gode vegetarburgere,
og denne enkle linseburgeren er en av mine favoritter.

Du kan putte mye annet godt i burgeren også, nøtter og litt chili gir fin smak.
Men, her er altså min enkleste variant.

4 burgere:
1 boks grønne linser fra GoGreen
Eller 170 g ferdig kokte grønne linser
6 store sjampinjong eller aromasopp
1 middels stor rødløk
1 fedd hvitløk
Litt smør til steking
2 ss Tamari soyasaus, eller annen glutenfri soyasaus
2 ss kikertmel
1 ss hjemmelaget Garam Masala (https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-193/ )

Hell av vannet av linsene, de skal være så tørre som mulig.
Finhakk løk, hvitløk og sopp. Rist soppen først i tørr panne til den begynner å krympe, tilsett smør, løk og hvitløk og stek til alt er gyldent. Tilsett soyasaus og linser, rør inn masala-krydder og kikertmel.
Form til burgere som stekes hurtig i litt olje på middels sterk varme.
Server gjerne med raita (yoghurt-dipp), tomat og salat.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 220
Protein 12,1 g
Fett 6,3 g
Karbohydrater 26,7 g
Kostfiber 6,7 g
Kalium 147 mg
Vitamin A, RAE 43

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.