pepperrot-rømme
Delikat nytelse
full av proteiner,
vitaminer og mineraler!
Hvalkjøtt er rikt på vitamin A, B12 og vitamin D, mineralene jern, kalium og sink og full av protein.
På Tustna får jeg tak i utmerket hvalkjøtt fra en lokal leverandør, og dette kjøttet er så mørt og så delikat at det egner seg utmerket som sashimi eller carpaccio, dvs. rått.
Her har jeg skåret tynne skiver av kjøttet mens det ennå var frosset, presset frisk sitron over, kvernet pepper over og til slutt hatt på god kaldpresset olivenolje. Som tilbehør er det veldig godt med en saus laget av revet pepperrot og rømme, og litt frisk salat.
Til 4 porsjoner:
600 g frosset hvalkjøtt av god kvalitet (fri for hinner etc.)
1 sitron
1 dl god olivenolje
Nykvernet svart pepper
Frisk gressløk
1 boks sæterrømme
2 ss revet pepperrot
Salat
Reddiker
Agurk
Salt
Skjær kjøttet i tynne skiver mens det er frosset. Legg en og en skive utover en stor tallerken. Når du har dekket hele tallerkenen, press frisk sitron over, kvern pepper over og hell på litt olivenolje. Legg så et nytt lag oppå det første og gjenta prosessen til du har skjær opp alt kjøttet.
La stå tildekket og kjølig i minst en time, ha på litt salt og frisk gressløk før servering.
Rør ut pepperroten i rømmen, skjær opp grønnsakene til salaten, server og nyt!