med tangmel fra Frøya
Glutenfritt, uten elting og heving.
Kraftkost rik på protein, gode fettsyrer,
vitaminer og mineraler,
samt masse smak!
Varianter av dette brødet finnes på mange andre nettsteder, men på oppfordring legger jeg nå ut min versjon.
Her har jeg brukt tangmel fra Frøya Tare.
Det er et godt alternativ til salt, i tillegg til at det er rikt på mange andre næringsstoffer.
Les mer om tangmelet på Frøya Tare sine egne nettsider:
Frøya Tare
Uten tangmel ville jeg tilsatt en teskje salt til.
I tillegg bruker jeg litt Fiberhusk/Psyllisfrø/Loppefrø.
Dette for å gjøre brødet litt mer luftig og mindre ryent, og så gir det ende mer fiber.
Dersom du sløyfer Fiberhusk, kan du klare deg med 6 egg.
Til et brød:
8 egg
1 ts salt
1-2 ss Tangmel
2 ss Fiberhusk
2 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl mandler
1,5 dl sesamfrø med skall
3 dl valnøtter
Sett stekeovnen på 180 grader og smør en brødform, bruk gjerne bakepapir.
Hakk mandler og valnøtter grovt, bland alt det tørre bortsett fra salt.
Pisk egg og salt til eggene skummer.
Hell eggeblandingen i frøblandingen, rør sammen, ha i formen og jevn ut.
Stek i 50 minutter på nederste rist på 180 grader.
Avkjøl og skjær i tynne skiver.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Næringsinnhold, ca. angivelse med tangmel:
100 g gir
Kcal 378
Protein 17,3 g
Fett 32,0 g
Karbohydrater 3,2 g
Kostfiber 8,4 g
Kalsium 175 mg
Jern 5,6 mg
Kalium 460 mg
Magnesium 184 mg
Sink 3,8 mg
Selen 17 ug
Vitamin A, RAE 96
Vitamin D 0,8 ug
Vitamin E, a-TE 7,1
Folat 63 ug