med 3 typer ris
Som tilbehør
til gryter og supper,
eller som snacks!
Fin måte å bruke opp rester på!
Her servert med søtpotetkarri, frisk koriander og cashewnøtter.
Fri for egg, gluten og meieriprodukter.
Ris er noe vi veldig ofte lager litt for mye av, så her er en ny variant til hvordan du kan bruke opp restene.
Jeg har hatt i en hjemmelaget karriblanding, men du kan gjerne lage dem nøytrale eller bruke ditt favorittkrydder. Med hjemmelaget tacokrydder blir de supre som tilbehør til guacamole!
Karriblanding / Garam Masala Tacokrydder Guacamole
På de ulike Coop-butikkene selges en ris-variant som inneholder 3 typer økologisk ris, rå ris, svart ris og rød ris. Dette gir en smakfull blanding rik på fiber og protein.
Til 16 riskaker:
2 dl ris av ovennevnte type, kokes etter anvisning på pakken
(eller bruk 4-5 dl rester av kokt ris)
1 dl kokosmelk
3 ss kikertmel
2-4 ts krydder etter eget ønske
Eventuelt litt salt
2 ss kaldpresset kokosolje til steking
La den nykokte risen renne godt av seg. Bland med kikertmel, kokosmelk og krydder.
Form små, flate kaker, legg dem på et bakepapir eller en fjøl så de er klare til steking.
Stekes på middels varme i kokosolje til de er gyldne.
Næringsinnhold (Avhengig av type krydder og mengde/type olje til steking)
100 g gir
Kcal 352
Protein 7,5
Fett 15 g
Karbohydrater 45,2
Kostfiber 4,3 g