Fish’n chips
med purre-majones.
Rimelig hurtigmat med
gode råvarer fra Mathallen.
Middag til under 100-lappen for 4 personer!
Sammenlignet med ferdigpanert fisk fra fersk eller frysedisken og ferdigkjøpt pommes frites,
kommer disse råvarene billigere ut.
Totalt kostet 680 gram fersk seifilet, en purre og 500 g søtpotet kr 84,-
Panert sei koster på flere av de vanligste dagligvarebutikkene kr 39,- for 2×175 g, dvs. kr 78,- for 700 g.
Og så kommer potet eller pommes frites fra frysedisken, som minimum koster kr 20,-.
Det tar heller ikke lenger tid å lage denne maten.
Chipsen lager seg selv i ovnen mens du steker fisken, så det finnes ingen grunn til ikke å kjøpe gode råvarer og lage maten selv!
Jeg har brukt søtpotet her, fordi jeg synes det er veldig godt, men det er jo utmerkede norske nypoteter for salg nå, og gjerne billigere enn søtpoteten.
Du kan gjerne råsteke nypoteter, bare skjær dem i strimler, la dem tørke litt på et papir,
før du putter dem i en plastpose med olje og krydder.
Sørg for at alle potetbitene får olje og krydder på seg, hell dem utover et stekebrett og stek på 220 grader til de er gyldne.
Til 4 porsjoner:
650-700 g filet av fisk
500 g potet eller søtpotet
1 egg
2 dl malte solsikkefrø eller sesamfrø (dersom du tåler gluten kan du godt bruke strøbrød)
2 dl olje av nøytral type som tåler høy varme
Jeg har brukt riskli-olje, som tåler å bli varmet opp til 250 grader
1 dl majones
Saften av ½ sitron
1 purreløk
Salt og pepper
Dersom du bruker søtpotet, kan de med fordel kokes litt før de stekes, men har du vanlige poteter, gjør som beskrevet over.
Fisken tørkes godt, vendes først i malte solsikkefrø, så i pisket egg, så i solsikkefrø igjen.
Ha på salt og pepper og stek i olje på middels sterk varme.
Majonesen blandes med sitronsaft og hakket purre. Du kan også bruke remulade.
For å gjøre denne retten litt sunnere er det selvsagt supert med en salat ved siden av.
🙂
Link til Mathallen i Trondheim: http://www.mathalltrondheim.no/