med purre og ost

Saftige, proteinrike, glutenfri

– og veldig gode.

Supert som matpakke og turmat,
eller nystekt med tomatsalat!

 

Til 12-14 stk:

4 egg
1,5 dl kesam
1,5 dl Cottage Cheese
2 dl solsikkefrø, finmalte
1 sesamfrø (Helst med skall)
1 ss fiberhusk (eller 1 dl knuste linfrø)
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts urtesalt
1 finhakket purre
100 g revet ost

 

Sett ovnen på 200 grader.
Visp egg, kesam, cottage cheese, salt og natron sammen.
Bland bakepulver med malte solsikkekjerner, fiberhusk og sesamfrø.
Bland det tørre forsiktig inn i det våte, rør så inn finhakket purre og revet ost.
Er røra veldig fast kan du ha i 1 ss god olje.
Smør muffinsformene godt med en olje som tåler sterk varme, raps, kokos eller riskliolje.
Fyll 12-14 store muffinsformer halvfulle.
Stekes i 15 min på 200 grader midt i ovnen
Avkjøl på rist.
Serveres med en god salat, gjerne med tomat.
Kan fryses og er utmerket som matpakke.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 220
Protein 12,4 g
Fett 16,3 g
Karbohydrater 4,6 g
Kostfiber 3,2 g

1 muffins gir ca. 132 Kcal

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.