Enkel høstglede,

rik på smak og kostfiber!

 

Enten du er så heldig å ha egen eplehage, en generøs nabo som lar deg gå på slang,

eller som meg, finner norske, økologiske epler i min lokale mathall,

– gled deg over den friske smaken og kos deg med dem i flere varianter.

 

Her har jeg revet friske epler med skall og hatt i pannekakerøre,

i tillegg til å steke noen skiver som legges på ved servering.

Til 10 små pannekaker:
2 egg
½ ts salt
2 dl spelt eller sammalt mel
1 dl havremel eller havregryn
6 dl syrnet melk (jeg brukt syrnet melk fra Rørosmeieriet, Cultura eller Biola naturell er helt ok)
1 grovrevet eple
1 ss sitronsaft
1-2 epler i skiver
Smør til steking
Eventuelt bacon til servering

Pisk egg med salt og tilsett 1 dl av melken. Rør godt og tilsett melet litt etter litt, spe med melken så det ikke blir klumper. Tilsett revet eple, sitronsaft og kanel.
La røra svelle i 20 minutter. Stek små pannekaker på middels varme til de er gyldne.
Server med stekte epleskiver og eventuelt bacon til.
Baconet på bildet kommer fra Grøstad og er økologisk.

Næringsinnhold:
(uten bacon)
100 g gir
Kcal 116
Protein 4,7 g
Fett 4,8 g
Karbohydrater 12,3 g
Kostfiber 2,3 g
Kalium 189 mg
Jern 0,8 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.