eller «rotlapskaus»

 

med mye godt!

 

Rotgrønnsakene er på sitt beste nå,

men det er sannelig også purreløken.

Til en grønn gryte passer det perfekt med purre,

den gir en herlig smak og bidrar med masse gode næringsstoffer.

 

I tillegg har jeg tatt med den frihet og putte litt ingefær og chili oppi, men dette kan du selvsagt sløyfe dersom du synes det blir for sterkt og eksotisk. Men hvitløken synes jeg du skal beholde. Hvitløk ble dyrket i Norge helt tilbake til vikingetiden, så det er ingen grunn til å se på den som et fremmed element.
Linsene bidrar med proteiner, men du kan også bruke mandler eller nøtter i gryta.
Til 4 porsjoner:
1 stor løk eller to små
4 fedd hvitløk
2 stk purreløk, store
2 gulrøtter
1 middels stor bit sellerirot
1 pastinakk, 2 dersom de er små
½ kålrot
6 små poteter med skallet på
3 dl tørre, røde linser
5 dl grønnsakkraft eller økologisk buljong
1 rød chili
1 bit frisk ingefær
½ dl rapsolje eller smør
vann
Sort pepper
Kryddergrønt til servering

Finhakk løk, hvitløk, chili og ingefær. Stekes mykt på middels varme i en gryte.
Skjær rotgrønnsaker i terninger eller biter som du ønsker og skjær purren fint.
Ha alt i gryta og rør godt så alt blir mykt. Tilsett linser og kraft, spe med vann til alt er dekket.
Kok opp og la koke under lokk til alt er mørt.
Server med friske urter og gjerne flatbrød eller hjemmelaget knekkebrød.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 61
Protein 2,1 g
Fett 1,9 g
Karbohydrater 5,8 g
Kostfiber 2,1 g
Kalium 198 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.