Nydelig og næringsrik veganmat
Proteiner, fiber og mineraler
200 g tørkede kikerter eller 400 g hermetiske
2 løk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1bit ingefær ca 4 cm
5 kardemommekapsler (eller 2 ts malt kardemomme)
2 ts kanel
1 ts spisskummen
2 ss Cocosa (eller rapsolje)
1 boks kokosmelk ca 4 dl
1 dl vann
150 g frossen spinat
Om du har tørkede kikerter skal disse legges i vann over natta, helst 2 netter hvor du skifter vann etter 1 dag. Om du har hermetiske, så hell av vannet de ligger i og skyll dem i et dørslag.
Hakk løk, hvitløk og chili fint. Riv ingefæren.
Smelt Cocosa i en gryte på middels varme og stek løken, hvitløken og chilien gyldne. Ha i ingefæren og kardemommekapslene, stek i et minutt til. Ha i resten av krydderne, kikertene, spinaten, vannet og halvparten av kokosmelken. Kok opp på middels sterk varme, skru ned varmen, sett på lokk og la koke i ca 30 min. Tilsett resten av kokosmelken, kok 2 min til og server.
Næringsinnhold:
100 g gir 189 Kcal
Protein 5,3 g
Fett 13,4 g
Karbohydrat 10,6 g
Fiber 4,1 g
Kalsium 85 mg
Jern 2,9 mg
Magnesium 50 mg
Vitamin A, RAE 58
Folat 57 ug