Nydelig og næringsrik veganmat

Proteiner, fiber og mineraler

200 g tørkede kikerter eller 400 g hermetiske

2 løk

3 fedd hvitløk

1 rød chili

1bit ingefær ca 4 cm

5 kardemommekapsler (eller 2 ts malt kardemomme)

2 ts kanel

1 ts spisskummen

2 ss Cocosa (eller rapsolje)

1 boks kokosmelk ca 4 dl

1 dl vann

150 g frossen spinat

Om du har tørkede kikerter skal disse legges i vann over natta, helst 2 netter hvor du skifter vann etter 1 dag. Om du har hermetiske, så hell av vannet de ligger i og skyll dem i et dørslag.

Hakk løk, hvitløk og chili fint. Riv ingefæren.

Smelt Cocosa i en gryte på middels varme og stek løken, hvitløken og chilien gyldne. Ha i ingefæren og kardemommekapslene, stek i et minutt til. Ha i resten av krydderne, kikertene, spinaten, vannet og halvparten av kokosmelken. Kok opp på middels sterk varme, skru ned varmen, sett på lokk og la koke i ca 30 min. Tilsett resten av kokosmelken, kok 2 min til og server.

Næringsinnhold:

100 g gir 189 Kcal

Protein 5,3 g

Fett  13,4 g

Karbohydrat 10,6 g

Fiber  4,1 g

Kalsium  85 mg

Jern  2,9 mg

Magnesium  50 mg

Vitamin A, RAE  58

Folat  57 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.