Søte fristelser
uten mel,smør og egg,
med generøse biter av sjokolade.
Perfekte til en god
kopp kaffe eller te!
Disse søte, sprø cookiesene har jeg laget med Cocosa i stedet for smør, samt kokosmel og kokossukker.
I og med at de inneholder både lønnesirup og kokossukker blir de ganske søte,
men du kan gjerne sløyfe kokossukker og bruke bare lønnesirup.
Til 20-25 stk
100 g Cocosa eller annet merke med kaldpresset kokosolje
4 ss mørk lønnesirup
2 ss kokossukker/palmesukker (kan sløyfes)
2 ss kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts vaniljepulver
1 ts salt
50 g kokosmasse
50 g havre
50-100 g mørk sjokolade
Sett stekeovnen på 200 grader
Bland kokosmel med bakepulver og krydder. Rør kokosoljen med sirup og eventuelt sukker, bland i resten av råvarene.
Form små topper som du setter på stekeplaten med god avstand. De flyter utover.
Stek i 10 minutter til de begynner å få farge i kantene.
Avkjøl på rist, gjerne på papir.
Oppbevares på boks, lang holdbarhet, men blir fort spist opp.
Ingen utidig kaloriangivelse på denne…