med spirer og rødkål

og mye annet godt og grønt!

 

Litt søtt, litt salt,

friskt, sunt og smakfullt!

Etter helgen hadde jeg en del pærer

som begynte å ha sett sine beste dager,

samt rester av blåmuggost fra Gangstad.

Kombinasjonen pærer og blå-ost er veldig god, så da ble det en salat.

Det er mye som passer til, så ta gjerne det du har av grønt, og bytt gjerne ut solsikkefrø med valnøtter.
Til 2 porsjoner:
2 pærer
ca. 50 g blåmuggost
En hjertesalat
1 dl ruccola
½ rødløk
2 dl finstrimlet rødkål
Friske urter og grønne spirer, så mye du vil
1 dl ristede solsikkekjerner
½ dl sitronsaft
1 dl kaldpresset olivenolje
2 ts honning

 

Del pærene i 2 på langs og del så hver del i to.
Bak i ovnen på 250 grader eller under grillen til de begynner å ta farge, men ikke er brent.
Ta de ut av ovnen og fordel litt ost på hver pærebit.
Skyll salaten og fordel på tallerkener. Ha over ruccola, rødkål og rødløk.
Legg pærene med osten over grønnsakene. Fordel ristede solsikkekjerner over sammen med urter og/eller spirer. Bland honning med sitronsaft og olivenolje og hell over før servering.
Nytes umiddelbart.

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.