med reker

Hjemmelaget hurtigmat

full av godsaker!

 

Pad Thai er en typisk rett for thai-restauranter og betyr rett og slett risnudler som er hurtigstekt.

Det finnes mange varianter, men reker er en populær ingrediens, som jeg også er svært glad i.

 

Til 2 porsjoner:
100 g risnudler
200 g reker, ferdig renset
2 ss kokosolje, eller annen olje som tåler høy temperatur
1 ½ Lime
0,5 dl fiskesaus
2-3 ss Cocosa sukker (fås kjøp på helsekost)
4 fedd hvitløk
1 rød chili
1 bit fersk ingefær, ca. 4 cm
½ løk eller rødløk
½ purre eller 2 vårløk
2 egg
50-100 g peanøtter, grovhakket
Friske urter, gjerne koriander

Gjør klar alle ingredienser på forhånd, så har du alt klart til å hive i woken/panna.
Bland saften av lime med fiskesaus og kokossukker. Varm eventuelt opp litt til sukkeret løser seg opp.
Finhakk hvitløk, løk og chili, riv ingefær og skjær purre i tynne skiver.
Hell kokende vann over nudlene i et dørslag med en bolle under og la de ligge i vannet i 3 minutter. Hell av vannet og rør inn litt kokosolje. Bruk en saks og klipp opp nudlene dersom de er veldig lange.
Varm kokosolje i woken, tilsett hvitløk, chili og ingefær, rør godt.
Ha i løk og purre sammen med nudlene, la det steke i et minutt mens du rører godt. Rør så inn limesausen. Vend inn piskede egg sammen med reker og peanøtter og vend alt godt til alt er blandet og eggene har stivnet. Server med masse friske urter og gjerne mer hakkede peanøtter.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 193
Protein 11,7 g
Fett 8,8 g
Karbohydrater 15,7 g
Kostfiber 1,8 g
Vitamin D 1,2 ug
Vitamin E, a-TE 3

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.