med spicy dressing
Frisk og smakfull
forett rik på kalsium
Det er fremdeles krabbesesong,
og har du nedfrosset krabberester,
er denne retten perfekt.
Legg å lage, sunn og veldig god!
Smaker nydelig med en fruktig hvitvin eller et glass iskald eplejuice.
4 porsjoner:
Frisk Crispisalat eller annen sprø salat
2 avokado
1 sitron
150-200 g renset krabbekjøtt
Rødløk eller purreløk i skiver
Frisk koriander
Dressing:
4 ss majones
2 ss kesam
1 ts revet ingefær
½ rød chili, finhakket
Saften av ½ sitron
Lag gjerne dressingen i god tid, så får smaken tid til å utvikle seg.
Bland majones og kesam med sitronsaft, tilsett finrevet frisk ingefær og finhakket rød chili.
Bruk gjerne en stavmikser og miks det godt sammen.
Skyll og tørk salaten godt, riv den i passe biter og legg nederst i hver porsjonsskål.
Del avokadoene i store terninger, press sitron over og legg oppå salaten.
Fordel krabbekjøtt på hver porsjon, hell dressing jevnt over før du legger på løk eller purre i tynne skiver, og frisk koriander til slutt. Pynt med en sitronskive.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 158
Protein 7,6 g
Fett 13,1 g
Karbohydrater 1,1 g
Kostfiber 2,4 g
Vitamin C 8,3 mg
Vitamin D 0,03ug
Vitamin E, a-TE 4
Kalsium 169 mg
Jern 0,7 mg
Kalium 369 mg
Sink 2 mg