med sjokolade

Herlig julegodt

uten sukker!

Rik på fiber og vitamin E

Hvorfor kjøpe ferdig kransekakemasse full av sukker

og gjerne med lavt innhold av mandler, når det er så enkelt å lage en god og sunnere variant selv?
Her har jeg brukt Tagatose, en type søtning som er egnet også for personer med diabetes,
på grunn av liten effekt på blodsukkeret (Gl 2). Tagatose er utvunnet fra laktose, men er helt laktosefritt.

I tillegg virker det prebiotisk, det vil si at det hjelper de gode probiotiske bakteriene i fordøyelsen vår.
Tagatesse som selges i mange helsekostbutikker, i tillegg til på nett, er dobbelt så søtt som vanlig sukker, så juster mengden.

Til 30-40 små stenger:
250 g mandler
100 g Tagatesse
1 ts vaniljepulver
3 eggehviter
En klype salt
200 g mørk sjokolade (gjerne sukkerfri)

 

Bruk en kjøkkenmaskin og mal mandler og Tagatesse sammen med vaniljepulver til alt er finmalt.
Pisk eggehvitene med en klype salt og bland i mandelmelet.
Sett stekeovnen på 200 grader og dekk en stekeplate eller to med bakepapir.
Ha mandelmassen i en ren plastpose (eller sprøytepose om du har), klipp et lite hull, ca. 1 -1,5 cm bredt og klem ut stenger på stekeplaten.
Stek stengene på 200 grader i 8-10 minutter, men følg med så de ikke blir brent!

Avkjøl og dypp i smeltet sjokolade.

Dersom du ikke skal spise dem på en stund, kan de fryses, men da uten sjokoladetrekket.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 427
Protein 11,8 g
Fett 32,6 g
Karbohydrater 24,6 g
Kostfiber 8,6 g
Vitamin E, a-TE 9,9

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.