med sopp og soltørret tomat

Herlig smak og sunne fettsyrer

fra olivenolje og valnøtter!

 

Jeg er veldig glad i ulike varianter av paté, men ikke like fornøyd med innholdet i alle…
Her er et deilig, vegetarisk alternativ.

Full av gode smaker og rik på næringsstoffer som kan inntas med god samvittighet.
Til 8 porsjonsformer
5-6 store sjampinjonger eller 10 middels (ca. 200 gram)
1 rødløk
4 fedd hvitløk
1,5 dl kaldpresset olivenolje
1 dl finhakket purre
2 ss hakket, soltørret tomat
2 dl valnøtter
Revet skall fra 1 økologisk sitron
Salt, pepper og timian

Skjær soppen i små biter og rist i tørr panne til den begynner å krympe.
Finhakk løk og hvitløk. Skru ned varmen og ha i 1 dl olivenolje sammen med løk og hvitløk.
Rør godt og tilsett tørket timian, purre, valnøtter og soltørret tomat.
Rør godt og la steke forsiktig på svak varme til alt er mykt. Ha i revet sitronskall og kjør alt i en kjøkkenmaskin til det er en jevn masse. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer olivenolje, dersom konsistensen er for kompakt.

Ha i former og sett kjølig.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 304
Protein 4,1 g
Fett 30 g
Karbohydrater 2,8 g
Kostfiber 3,1 g
Vitamin E, a-TE 4,5
Kalium 362 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.