Mørke, saftige,

og veldig gode!

 

Med biter av saftig aprikos

og rullet i 100 % Madagaskar-kakao!

 

Disse godsakene synes jeg virkelig du skal unne deg!

 

 

Mørk sjokolade kommer i mange varianter, men her har jeg brukt en god 70% kakao type,
sammen med fløte og litt smør. I tillegg har jeg blandet i litt krydder og biter av saftige aprikoser, før jeg rullet det ferdige resultatet i knuste valnøtter og revet Madagascan Black, som er en 100 % kakao som du får kjøpt i blokk på helsekost. (se bildet)

 

Til 50 trøfler:
400 g sjokolade, min.70% kakao
2,5 dl fløte (Jeg brukte laktosefri kremfløte, bruk det du vil, kokosmelk fungerer også)
2 ss smør eller Cocosa
1 ts kardemomme
1 ts kanel
10-12 saftige aprikoser, skjær i små biter
100 valnøtter, knuste/malte
90 g Madagascan black eller annen rå kakao

Smelt sjokoladen i vannbad til ¾ er smeltet. Ta av varmen og strø på krydderet. Varm fløten forsiktig opp og hell fløten over sjokoladen. Bland godt og rør inn smør eller Cocosa sammen med aprikosene.
Sett massen kjølig til den blir mulig å forme, følg med! Form små kuler forsiktig og rull dem først i valnøtter og så i kakao. (Lakrispulver er også fint å rulle i)

Sett kaldt, ha i boks etter at de har stivnet.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 499
Protein 6,7 g
Fett 42,4 g
Karbohydrater 20,8 g
Kostfiber 4,0 g
Jern 2,2 mg
Kalium 516 mgIngredienser trøfler rett

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.