Hjemmelaget marsipan

med naturlig farge,

uten sukker og med mørk sjokolade

Høyt innhold av fiber, protein og vitamin E

Spises med andakt og god samvittighet!

Jeg har tidligere skrevet at marsipan godt kan lages med andre typer søtning
i stedet for melis, og her har jeg brukt tagatose i deigen og sukrinmelis til utbaking.
Fordi jeg er allergisk mot syntetisk farge, har jeg alltid funnet alternativer til konditorfarge, og her er det rett og slett bittelitt rødbetesaft som er brukt for å få grisene lyserøde.

 

Til 40 små griser:
350 g skåldete mandler
100 g Tagatesse
1 eggehvite
1 ss Cognac (eller en eggehvite til…)
Melis eller sukrinmelis til utbaking
1 ss rødbetesaft til 1/3 av deigen
100 g sjokolade med minimum 70% kakao

Bruk en mandelkvern eller en kjøkkenmaskin med god, skarp kniv.
Mal mandler og søtning sammen, tilsett eggehvite og Cognac og kjør til massen samler seg.
Sett kjølig 30 min før utbaking.

Det finnes mange forskjellige former, bruk dine favoritter!

Næringsinnhold (uten sjokolade)
100 g gir
Kcal 464
Protein 15,8 g
Fett 36,9 g
Karbohydrater 20 g
Kostfiber 11 g
Vitamin E, a-TE 16,7

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.