Perfekt forrett

Nydelig som lunsj!

Chiafrø er fint å bruke som alternativ til egg,
og er fulle av fiber og plante-omega-3.

Her har jeg laget en vegetarisk versjon av en klassisk kombinasjon, servert med tzatsiki.
Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. (eller kjøpe butterdeig, men de fleste variantene inneholder palmeolje, som jeg unngår).

Til 8 små paier
1 pk frisk spinat
2 ss olivenolje
1 pk fetaost (ekte), 150-200 g.
3 ss chiafrø
2 dl vann
Salt og pepper
En pk filodeig

Bland vann og chiafrø og la det svelle i minst 15 minutter.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg den ferdig skylte spinaten i et dørslag og hell kokende vann over.
La spinaten renne av seg og rør inn olivenolje.
Bland inn fetaost og de ferdig svelte chiafrøene.

Fordel oste-spinatmassen tynt utover ett og ett stykke filodeig, som brettes godt rundt massen.
Dersom du lager egen paideig, trykk et tynt lag ned i en porsjonsform og ha så i ostemassen.
Stekes på 180 grader i 15-20 minutter, til de er gyldne og sprø.

Server med tzatsiki og tomat.

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.