Med sopp og spinat
Sunn hurtigmat
Full av smak
og gode næringsstoffer!
Quinoa er glutenfri, lettlagd, god på smak og rik på proteiner og antioksidanter.
Lysin, Metionin og Treonin er essensielle aminosyrer som finnes i Quinoa, men ikke i våre vanlig kornprodukter. Lysin er spesielt fint etter trening, da denne aminosyren kan bidra til frigjøring av veksthormon, som stimulerer til muskelvekst.
Sopp har jeg skrevet en del om tidligere, og spinat vet vi jo at vi blir sterke av 🙂
Her har jeg servert woken sammen med en frisk salat av rødkål, gulrot, rosiner og ristede mandler.
Til 2 porsjoner:
1 dl Quinoa
2 dl grønnsakskraft
2 ss olje, gjerne kaldpresset kokos eller rapsolje
10-12 aromasopp
En pose babyspinat
Hvitløk etter smak, jeg brukte 3 fedd
1 rød chili
Kvernet sort pepper
Frisk koriander eller andre urter du liker
Skyll quinoaen godt. Kok opp grønnsakskraft, ha i quinoa, sett på lokk og skru ned varme.
Kok i 15 min. Skjær soppen i båter og rist først i tørr wok til de begynner å krympe, tilsett så olje, hvitløk og chili. Rør godt, tilsett kokt quinoa og spinat. Rør til alt er varmt, ha over kvernet pepper og server med friske urter.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 83
Protein 3,3 g
Fett 4,2 g
Karbohydrater 7,2 g
Vitamin E, a-TE 1,2
Kalium 322 mg