med fetaost
Aubergin, squash,
tomat og hvitløk
gir herlig smak til lettlagd rett!
Her har jeg brukt økologisk kyllinglår og fetaost fra Grindal. Osten er frisk, salt og syrlig og gir en ekstra spiss på både kylling og grønnsaker. Det er også veldig godt å lage denne retten kun med grønnsakene og osten, og putte blandingen i grove wraps med yoghurtdressing.
Til 2 store porsjoner:
2 kyllinglår, økologisk. (300-400 gram pr lår)
½ squash
½ aubergin
1 stor tomat
4 fedd hvitløk
1 liten rødløk
Olivenolje (etter smak, men minst 2 ss)
½ sitron (kan sløyfes)
Oregano og timian (minimum 1 ts av hver, men smak til)
Salt og pepper
Fetaost, ca. 50 gram (ekte fetaost, ikke i terninger)
Sett ovnen på 200 grader og finn frem en ildfast form.
Tørk av kyllinglårene og ha på salt og pepper.
Skjær aubergin og squashi terninger, ca. 2 x 2 cm.
Skjær løken og tomater i små biter og finhakk hvitløken.
Bland grønnsakene med timian, oregano og olivenolje.
Spre grønnsakene jevnt utover den ildfaste formen og bak i ovn på 200 grader i 20 minutter, mens du gjør klar kyllingen.
Varm litt olje i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kyllinglårene til de er pent gyldne på alle sider. Skjær fetaost i tynne skiver.
Ta formen med grønnsaker ut av ovnen, legg kyllinglårene oppå grønnsakene, klem over litt sitronsaft og fordel fetaosten på både kylling og grønnsaker.
Bak videre i 45 minutter.
Server med friske grønn salat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 171
Protein 11,7 g
Fett 13,1 g
Karbohydrater 1,1 g
Jern 1,1 mg
Kalium 301 mg