Rotmos og rosenkål

Sunn sesongmat

med fargerikt tilbehør

for helse og humør!

 

 

Nå er torsken her, og den er naturlig rik på tryptofan, en aminosyre som øker kroppen nivå av serotonin, som igjen kan bidra til et bedre humør. Så spis fisk og vær glad!
Her har jeg stekt skreien med skinnet på, laget en mos av gulrot, kålrot og litt frisk gurkemeie, dampet noen rosenkål med litt purre og toppet det med litt sprøstekt bacon.
Til 4 personer:
1 kg skrei uten bein, med skinn
2 gulrøtter
En halv kålrot
Eventuelt andre rotgrønnsaker du liker
1 purreløk
400 gram rosenkål
Litt sprøstekt bacon eller noen strimler soltørret tomat
Rapsolje
Smør
Salt og pepper

 

Sørg for at skinnet er skrapet for skjell. Del fisken i serveringsstykker, ha på godt med salt på hver side av hvert stykke og legg fisken til side på et fat.
Skjær rotgrønnsaker i små biter, hell over kokende vann og salt og kok dem møre. (15-20 min)
Hell av vannet og mos grønnsakene med litt smør.
Skjær purreløk i skiver. Hell kokende vann på rosenkålen, koketid avhenger av størrelse og om de er ferske eller frosset. For frosset kun 2 min, for ferske ca. 5-10 min. Hell av vannet, tilsett smør og purreløk og damp alt sammen.
Tørk godt av fisken, ha på litt salt og pepper.
Varm olje i en panne på middels sterk varme, stek fisken med skinnsiden ned til den er sprø og gylden. Snu fisken, skru ned varmen til middels og stek videre til fisken flaker seg.
Server med rotmos, dampede grønnsaker og bacon eller soltørret tomat.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 85
Protein 10,2 g
Fett 3,6 g
Karbohydrater 2,3 g
Vitamin D 1,2 ug
Vitamin E, a-TE 0,8
Vitamin C 26 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.