Grønn, sunn og veldig god!
Her med kremet soppsaus
og mye friske urter.
Squash er en mild og anvendelig grønnsak,
som inneholder mye vann, en del antioksidanter,
kalium, folat og vitamin C (forutsatt at du spiser skallet).
Som et alternativ til vanlig pasta er den helt utmerket,
enten du ikke tåler gluten eller bare foretrekker et grønnere kosthold.
Det finnes et spesielt egnet redskap til å rive squashen til lange strimler, en mandolin. Nei, jeg mener ikke det strengeinstrumentet du kan spille på, men en type rivjern
Har du ikke det, gjør du som meg; bruker en ostehøvel til å lage lange, tynne skiver, og så en skarp kniv til å lage tynne strimler. Slett ikke så arbeidskrevende som du tror, bare kniven er skarp nok.
Squash-pasta trenger veldig kort koketid, ca. et minutt i rikelig lettsaltet vann.
Kan serveres med all slags type pastasaus, men da jeg lagde denne hadde jeg sopp og fløte til overs etter en vilt-middag i helga, så da ble det kremet soppsaus.
Til 2 porsjoner:
1 stor eller 2 middels squash
6-8 stk aromasopp/sjampinjong
En stilk stangselleri
2-3 vårløk
4 fedd hvitløk
½ grønn paprika
2 dl tørr hvitvin (eller vann med litt sitronsaft i)
3 dl fløte (rømme eller melkefritt alternativ)
Litt smør og olje
2 dl finhakkete friske urter
Sort pepper og salt
Eventuelt parmesan
Forbered pastaen som beskrevet og la den ligge i et dørslag klar til koking.
Finhakk hvitløk, stangselleri og paprika.
Del soppene i 6-8 biter og rist i tørr, varm panne til de krymper. Ha i litt smør eller olje.
Ha i de hakkede grønnsakene. Ha i vin og kok inn. Rør inn fløten, skru ned på svak varme og la det tykne. Skjær purreløk i skiver og rør inn.
Kok opp vann med salt i en stor kasserolle, ha i pastaen og la den koke i ett minutt.
Hell av vannet og rør inn litt olivenolje. Rør urtene inn i pastasausen.
Server pastaen med sausen med en gang.
Næringsinnhold:
100 g gir 126 Kcal
Protein 1,8 g
Fett 11,9 g
Karbohydrater 2,5 g
Kalium 243 mg