kremet soppsaus,

gulrotpuré og

rødløkskompott.

På oppfordring deler jeg tilberedningen

av forrige helgs middag.

Den ble inntatt i trivelige omgivelser på Tustna,

sammen med min kjære og en bedre italiensk rødvin.

Naturlig nok kommer denne uten kaloriangivelser,

da jeg enkelte ganger deler oppfatningen om at

kalorier skal nytes og ikke telles.

Utgangspunktet var et stykke mørt ytrefilet av reinsdyr fra Røros.

Kjøttet ble tint langsomt i kjøleskap uten plastomslag av noen art.

Deretter ble kjøttet marinert i en blanding av balsamicoeddik, worcestershiresaus og sort pepper.

Så ble det romtemperert og klargjort til steking.

Litt olje i pannen, deretter godt smør, også fra Røros,

og så ble kjøttet hurtig stekt på alle sider, så det «lukket» seg.
Deretter lagt i ovnen på 120 grader under folie, mens tilbehøret ble forberedt.
Pannen ble kokt ut med rødvin.

Aromasopp delt i 4-6 biter og ristet i tørr, varm panne, så tilsatt smør, pepper, salt, litt hvitløk, einebær og rødvin. Kokt inn. Tilsatt rømme, også fra Røros, en dæsj Snøfrisk og noen skiver geitost. La stå og putre på lav varme under lokk.
Rødløk skjæres i skiver og stekes i smør, rør inn litt brunsukker eller honning, et par ss balsamicoeddik og litt rødvin. Kok inn til sirupsaktig.
Gulrot skjæres i biter, kokes i lettsaltet vann, dampes og tilsettes saften fra en appelsin samt en dæsj smør eller god olivenolje. Moses.
Kjøttet tas ut av ovnen og skjæres i skiver.
Legg opp på varme tallerkener. Server gjerne med noe grønt og friske urter.

 

Til 2 personer gikk det med ca.:
350 g filet av reinsdyr
10-12 aromasopp
1 rødløk
2 gulrøtter
1 appelsin
Rømme, fløte eller creme fraiche
Geitost
Einebær
Rødvin
Smør
Salt og pepper
Litt vårløk, frisk rosmarin

Omtanke for mat og god matlyst.

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.