Vegan & glutenfri
Full av smak, fiber
og nyttige næringsstoffer!
Her i enkle porsjons paiformer.
Paiene kan fryses og hurtig tines opp igjen.
Til 6 små paier eller 1 stor:
Bunn
2 ss linfrø
4 ss Chiafrø, ferdig bløtlagt
4 ss glutenfri havre
2 ss Kokosolje eller annen kaldpresset olje
2 ts salt
Kjør alt i en blender til det samler seg. Fordel jevnt i formene.
Sett stekeovnen på 180 grader
Fyll
4 dl cashewnøtter som er bløtlagt over natten
2 ts urtesalt
1 dl kaldpresset olivenolje
Saften av 1-2 sitroner
Spinat, vårløk, brokkoli, spirer eller andre typer grønt du liker.
Eventuelt litt chilipulver eller paprika
Tøm vannet av cashewnøttene og kjør alt innholdet til fyllet til en jevn konsistens i en kjøkkenmaskin.
Bland inn finhakket grønt.
Forstek bunnene i 10 minutter, fordel fyllet over og stek videre i 20-30 minutter, til fyllet er gyllent.
Server gjerne med tomat og salat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 379
Protein 8,5 g
Fett 31,7 g
Karbohydrater 12,3 g
Kostfiber 5,3 g
Vitamin E, a-TE 2,8
Jern 3,5 mg
Kalium 430 mg