med gurkemeie
Saftige, glutenfrie
og veldig gode!
Kostfiber, jern og vitamin C
Påskegodt som kan nytes med god samvittighet!
I månedene frem mot vår bugner butikkene av saftige, søte appelsiner. Flere butikker tilbyr også økologiske appelsiner, og er du heldig, finner du fersk gurkemeie. Det går helt fint med kun tørket også, men den friske gurkemeien gir det lille ekstra.
Til 12 middels store muffins:
3 egg
1,5 dl kesam/kulturmelk/melkefri yoghurt
50-100 g Cocosa sukker (brunt sukker eller sukrin gold)
Hvor søtt det skal være er en smakssak …
1 ts natron
1 bit revet frisk gurkemeie uten skall (bruk hansker eller smør hendene med Cocosa olje først)
Revet skall av en appelsin
Saften av en appelsin
1 dl Cocosa kokosmel
1 dl sesammel
1 ss Fiberhusk/Psyllium
1 ts bakepulver
1 ts tørket gurkemeie
Sett stekeovnen på 180 grader og smør muffinsformene.
Bland mel, fiberhusk, tørket gurkemeie og bakepulver for seg.
Pisk egg med kesam, sukker og natron til det skummer og alt sukkeret er oppløst.
Tilsett finrevet appelsinskall, gurkemeie og appelsinsaft.
Sikt inn det tørre litt og litt, rør forsiktig til alt er blandet.
Fordel røra i muffinsformene og stek i 30 min til de er pent gyldne.
Pynt eventuelt med appelsinglasur og revet appelsinskall.
Næringsinnhold: (Basert på 50 g sukker)
100 g gir ca.
Kcal 175
Protein 7,3 g
Fett 9,3 g
Karbohydrater 12,6 g
Kostfiber 5,6 g
Jern 2, 5 mg
Vitamin C 15 mg1 muffins er ca. 50 g og gir 87 Kcal