med fennikel,
druer og masse grønt!
Fargerik og
supersunn smaksbombe!
Denne herlige, saftige salaten lagde jeg i forbindelse med en reportasje om dyrkeskapet mitt, Urban Cultivator. Kombinasjonen søtpotet og fennikel er deilig, spesielt når grønnsakene er bakt på forhånd. Denne kan med fordel serveres lun, men er også god kald fra kjøleskapet.
Lena Knutli er den dyktige fotografen som har tatt bildene.
Til 2 store porsjoner trenger du:
1 søtpotet
1 fennikel
God olivenolje
1 sitron
Masse grønt, for eksempel: ruccola, grønnkål, friske spirer, friske urter
Soltørret tomat
Druer
½ Rødløk
2 stk vårløk
Sett stekeovnen på 180 grader og ha litt olivenolje i en ildfast form.
Skrell søtpoteten og del den i 1 cm tykke skiver. Skjær fennikel i strimler.
Fordel søtpotet og fennikel i formen og bak under aluminiumsfolie i ca. 1 time.
Bland ulike grønne salattyper/spirer og fordel utover et stort fat.
Legg på bakt søtpotet og fennikel, fordel rødløk og vårløk over i tynne skiver.
Del druer i to og ha over, sammen med tynne strimler soltørret tomat.
Fordel olivenolje og presset sitron over før servering.
Nyt.