med hele flak

 

Saftig, sprøtt, luftig,

lettvint og utrolig godt!

 

 

Dette brødet er bakt med finmalt spelt, grovmalt spelt og hele speltflak.

Oppskriften gir 2 store brød med god holdbarhet.

Du trenger:
6 dl fin steinmalt spelt
6 dl sammalt spelt
5 ss speltflak + litt til utbaking
8 dl vann
¼ pakke fersk gjær
1 ts tørrgjær
2 ts salt
Smaker godt men kan sløyfes:
1 ss lønnesirup
1 ts nellik
1 ts gurkemeie

Du kan bløtlegge speltflakene i litt vann over natten, men det er ikke nødvendig.
Bland alt det tørre. Lunk vannet så det er like under kroppstemperatur og rør ut fersk gjær.
Bland væsken i det tørre og bland godt, men du behøver ikke elte!
La deigen heve lunt under plast i 45-50 minutter, til den er dobbelt så stor.
Sett stekeovnen på 220 grader, bak ut brødene med litt speltflak og etterhev i ca. 30 min.
Stek på nederste rist i 40 min til brødene har fått fin farge og lyder hult når du banker på dem.
Avkjøl på rist.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 185
Protein 6,5 g
Fett 1,6 g
Karbohydrater 36,8 g
Kostfiber 5,7 g

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.