Eller
Tomatsuppe med fisk?
Uansett, veldig godt!
Denne herlige suppa har nydelig smak av fennikel, gulrot og purre, i tillegg til at den har en tomatbase som gjør den fyldig og smakfull. Her har jeg brukt seifilet, men den egner seg til all slags fisk og skalldyr.
Til 4 porsjoner:
3 middels gulrøtter
1 fennikel
1 purre
½ rødløk
1 chili
1 boks hakkede tomater
1 liter fiskekraft
500-600 g fiskefilet
Sitron
Rapsolje/smør
Hakk rødløk, chili og halvparten av de andre grønnsakene i fine biter.
Fres på middels varme i en kasserolle med litt olje eller smør til alt er mykt.
Hell over tomater og kraft. Kok til grønnsakene er møre.
Kjør alt i en blender/kjøkkenmaskin til fin konsistens. Tilsett eventuelt mer vann dersom du synes den er for tykk.
Skjær de andre grønnsakene i fine biter og ha i suppa. La det småkoke i et par minutter, tilsett fisken i biter og la den trekke til den er gjennomvarm, ca. 5 min.
Klem litt sitronsaft over før servering og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med en rømmeklatt og friske urter.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 31
Protein 3,7 g
Fett 1 g
Karbohydrater 1,5 g