(vafler/pannekaker)

Enkle, gode og sunne

Glutenfrie og lav-FODMAP

Kan lages salte eller søte og

passer like godt til frokost som til kvelds!

 

Foto: Elise Olsen #MUAeliseolsen

 

Disse lappene kan like gjerne stekes i vaffeljern eller lages større som pannekaker.
Basisingrediensene er egg, havregryn og cottage cheese, og du lager så stor porsjon du vil.

 

For å få 10 lapper trenger du:
2 egg
3 ss cottage cheese
1 dl havregryn
1/3 ts salt
½ ts natron eller bakepulver

Ha alt i en bolle og bruk en stavmikser til å blande alt sammen.
Dersom du vil ha litt søte lapper kan du tilsette litt vaniljepulver, kardemomme og eventuelt litt lønnesirup eller ½ banan. Vil du ha salte lapper tilsetter du litt revet ost.

La røra svelle i 10-15 minutter og stek lapper på middels svak varme i en panne.
Du kan bruke litt stekfett til første runde, men det er ikke nødvendig dersom du har en god panne med slippbelegg.

Serveres med frukt, bær, cottage cheese, ost eller det du måtte ønske…

 

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 180 (en stk gir ca. 36 Kcal)
Protein 12,3 g
Fett 8,2 g
Karbohydrater 13,3 g
Kostfiber 2,2 g
Vitamin E, a-TE 3,1
Jern 2,0 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.