Saftig, sunt, godt og holdbart!
Antioksidanter, protein, fiber, sunne fettsyrer og mineraler!
6,5 dl havregryn
2,5 dl fin sammalt hvete
1,5 dl grov sammalt rug
2,5 dl knuste linfrø
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
200 g valnøtter
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts urtesalt
1 l kefir (eller annen syrnet melk)
1 pk fersk gjær
Bland det tørre, bortsett fra ca 1 dl hvetemel som du setter av til utbaking. Rør gjæren ut i litt av kefiren.
Bland det tørre, gjæren og kefiren og elt deigen langsomt i en kjøkkenmaskin i 10 min.
Heving: Kan heves i kjøleskap over natten, eller 1 time i romtemperatur. Brødene blir best om deigen får kaldheve over natten
Etter heving røres deigen sammen, form 2 pølser og legg i smurte former. Etterhev i 1,5 time i romtemperatur.
Stek nederst i ovnen på rist, bruk varmluft 190 grader ca 1 time.
Næringsinnhold:
100 g gir 277,5 Kcal
Protein 9,5 g
Fett 14,3 g
Hvorav umettet fett 11 g
Karbohydrat 24,8 g
Kostfiber 6,2 g
Jern 2,6 mg
Magnesium 86,6 mg
Sink 2 mg
Vitamin E, a-TE 1,8