Sunt snadder til helga!

Antioksidanter og fiber!


300 g smør
2 dl sukrin
2 egg
3 dl sammalt hvete
1 dl havregryn
1 dl mandler, hakkede
1 dl mandler, malte
1 dl valnøtter, hakkede
1 knust vaniljestang (kan sløyfes)
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
200 g mørk sjokolade, helst 70% kakao
2 dl frosne bær, f.eks blåbær og solbær

Sett stekeovnen på 170 g varmluft.

Rør smør og sukrin lett og luftig, rør inn eggene.
Bland alt det tørre og ha det i røren.
Hakk sjokoladen i små biter og bland inn sammen med bærene.
Sett små topper med teskje på plater  med bakepapir. Du kan også rulle ut deigen til en pølse og skjære skiver.
Stek i varmluft 2 og 2 plater i gangen, ca 20 min.

I vanlig stekeovn bruker du 160 grader og steker en og en plate i 15 min.

Næringsinnhold:
100 g gir 459 Kcal
Protein  8,2 g
Fett  36,5 g
Karbohydrat  22,6 g
Kostfiber  4,7 g
Kalium  219 mg
Magnesium  83 mg
Sink  1,5 mg
Vitamin A, RAE  340
Vitamin E, a-TE  4,1


Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.