Krydder med mye antioksidanter!
Lettlagd mat med masse smak!
4 kyllinglår
2 ss tandoorikrydder (se beskrivelse under)
1 ss smør eller rapsolje
2 små beger yoghurt naturell
2 dl kesam
frisk koriander, mynte eller basilikum
malt kardemmomme
Rør tandoorikrydderet sammen med et beger yoghurt. Skjær 4 dype hakk i hvert kyllinglår.
Pensle kyllinglårene med yoghurtblandingen og la den stå over natten eller minimum 1 time.
Legg kyllinglårene i en ildfast form som er smurt med smør eller olje og stek på 200 grader i 45 min.
Bland sammen kesam og yoghurt, finhakk urtene og rør inn sammen med kardemommen.
Server kyllingen med salat og yoghurtdressing.
Tandoorikrydder kan kjøpes som pulver eller paste i butikker med eksotisk utvalg,
eller du kan lage det selv, det inneholder en mengde krydder: Koriander, spisskummen, kanel, chili,
svart papper, ingefær, løk, hvitløk, muskat, kardemomme, sennep og laurbærblad.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 119
Protein: 11,7 g
Fett: 6,6 g
Karbohydrater: 3,3 g
Niacin, NE: 5
Vitamin E, a-TE: 1,1