Valnøtter, avokado og ingefær!
Masse smak og sunne fettsyrer!
400 gram fersk ørretfilet
1 stor bit fersk ingefær
1 rød chili
2 ss østerssaus
1 lime
2 ss sesamfrø
20 valnøtter
2 avokado
1 beger salat/ 1 salathode
1 stangselleri
1/3 agurk
20 sukkererter
2 ss rapsolje
3 stk vårløk
Skjær bort det mørke fettet på ørreten og skjær den i strimler, ca 1 cm brede og 4 cm lange
Marinade: bland østerssaus med saften fra halvparten av limen. Riv mesteparten av ingefæren fint,
men skjær av noen tynne skiver og legg til side. Ha ingefæren i marinaden. Hakk chilien fint.
Vend fiskebitene i marinaden, strø chilien oppå til slutt. La stå kjølig i minst 30 min.
Strø sesamfrø på en tallerken, legg fiskestykkene oppå.
Skyll salaten, skjær grønnsakene i biter og avokadoen i skiver, Ha resten av limesaften på avokadoen.
Varm oljen i en panne, middels sterk varme. Stek fiskebitene kun på en side, den siden sesamfrøene er på.
Legg fisken over salaten, hell over oljen/saften fra pannen og ha tilslutt hakkede valnøtter og ingefær i skiver over.
Pynt gjerne med persille eller sitronmelisse.
Næringsinnhold:
100 g gir 137 Kcal
Protein 6,1 g
Fett 11 g
Karbohydrat 2,8 g
Kostfiber 2,3 g
Vitamin D 2,6 ug
Vitamin E, a-TE 2
Vitamin C 12,4 mg