Valnøtter, avokado og ingefær!

Masse smak og sunne fettsyrer!

400 gram fersk ørretfilet
1 stor bit fersk ingefær
1 rød chili
2 ss østerssaus
1 lime
2 ss sesamfrø
20 valnøtter
2 avokado
1 beger salat/ 1 salathode
1 stangselleri
1/3 agurk
20 sukkererter
2 ss rapsolje
3 stk vårløk

Skjær bort det mørke fettet på ørreten og skjær den i strimler, ca 1 cm brede og 4 cm lange
Marinade: bland østerssaus med saften fra halvparten av limen. Riv mesteparten av ingefæren fint,
 men skjær av noen tynne skiver og legg til side. Ha ingefæren i marinaden. Hakk chilien fint.
Vend fiskebitene i marinaden, strø chilien oppå til slutt. La stå kjølig i minst 30 min.
Strø sesamfrø på en tallerken, legg fiskestykkene oppå.

Skyll salaten, skjær grønnsakene i biter og avokadoen i skiver, Ha resten av limesaften på avokadoen.
Varm oljen i en panne, middels sterk varme. Stek fiskebitene kun på en side, den siden sesamfrøene er på.
Legg fisken over salaten, hell over oljen/saften fra pannen og ha tilslutt hakkede valnøtter og ingefær i skiver over.
Pynt gjerne med persille eller sitronmelisse.

Næringsinnhold:
100 g gir 137 Kcal
Protein 6,1 g
Fett  11 g
Karbohydrat  2,8 g
Kostfiber  2,3 g
Vitamin D  2,6 ug
Vitamin E, a-TE  2
Vitamin C  12,4 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.