God smak, gode fettsyrer,

– fiber og mineraler!

Til frokost, lunsj og som kuvertbrød!

6 dl fin sammalt hvete
4 dl fin sammalt rug
2 dl havregryn
2,5 dl knuste linfrø
1,5 dl solsikkefrø
1 pk tørrgjær
1 ts urtesalt
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
2 dl jomfru olivenolje
5 dl kefir (eller annen syrnet melk/yoghurt)
2 dl vann

Bland alt det tørre. Ha olje, vann og kefir i en kasserolle og varm forsiktig opp til litt over 40 grader.
Det skal være litt varmere enn kroppstemperatur, men ikke for varmt.
Ha væsken i melblandingen og elt godt, gjerne i en kjøkkenmaskin, 5 min.
Dekk med plast og sett til heving på et lunt sted i 30 min.
Bak ut deigen: ha gjerne hele linfrø på bakeflaten slik at frøene fester seg på deigen, del deigen i 2,
form en flat pølse av hver del og del i 8 biter med en kniv.
Legg på smurt bakeplate, etterhev i 40 min og stek på varmluft 220 grader i 15 min.

Næringsinnhold:
100 g  (1 stk) gir Kcal 261
Protein  8,8 g
Fett  13,2 g
Hvorav umettet  10,2 g
Karbohydrat  22,5 g
Jern  2,6 mg
Kalium  308 mg
Magnesium  80 mg
Sink  2,1 mg
Fosfor  271 mg
Vitamin E, a-TE  3,0
Tiamin, B1  0,35 mg
Folat  52 ug


Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.