– med hvitløk og olivenolje

Deilig sommermat full av omega-3!

Avokado og sitron gir smak og antioksidanter!

2 hele makrell på 400 -500 g hver
1 dl ekstra jomfru olivenolje
6 fedd hvitløk
1 ts urtesalt
grovmalt pepper
1 sitron
2 hele avokado
5 dl blandet salat

Vask, rens og fileter fisken, men behold skinnet
Smør en form med olivenolje og legg filetene med skinnsiden ned
Hell olivenolje over, strø på salt og pepper
Skjær hvitløken i skiver og legg over
Bakes i ovn på 200 grader i 20 min (kan også grilles i folie)
Press sitron over før servering
Bland 2 ss olivenolje med sitronsaft og hell over avokadosalaten.

Næringsinnhold:
100 g gir 279 Kcal
Protein  12,1 g
Fett  25,2 g
Hvorav umettet 18,5 g
Karbohydrat  1,1 g
Kalium  395 mg
Vitamin D  7,6 ug
Vitamin E, a-TE  2,7
Niacin, NE  7

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.