Nydelig og lettvint fra skogen!
Lavkarbo-mat med antioksidanter!
50 gram smør
1 vanlig løk eller 3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 dl hvitvin (eller vann)
1 ts tørket timian / rosmarin
5 dl grønnsak eller kyllingbuljong
1 boks creme fraiche eller 1 boks fløte eller seterrømme (ta det du har)
20 sjampinjonger, gjerne aromasopp
Skogsopp til pynt
Frisk timian
Hakk løk og hvitløk fint og fres med smøret.
Skjær hver sopp i to og skjær så i tynne skiver. Rist i tørr panne på sterk varme til de begynner å ta farge, ha i litt smør, fres videre til de krymper litt, men ikke helt. Ha i gryta (gjem gjerne noen få til pynt) sammen med løken og timian, hell over vin og la koke inn til det halve.
Ha i buljong og crème fraiche, la koke 10-15 min på svak varme, kjør så i foodprocessor til fin konsistens.
Server med frisk timian.
Næringsinnhold:
100 g gir 104,4 Kcal
Protein 1,3 g
Fett 8,9 g
Karbohydrater 0,7 g
Jern 0,5 mg
Fosfor 45 mg
Vitamin A, RAE 125
Vitamin D 0,3 ug
Vitamin E, a-TE 0,3
Niacin NE 1,1