Nydelig og lettvint fra skogen!

Lavkarbo-mat med antioksidanter!

50 gram smør
1 vanlig løk eller 3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 dl hvitvin (eller vann)
1 ts tørket timian / rosmarin
5 dl grønnsak eller kyllingbuljong
1 boks creme fraiche eller 1 boks fløte eller seterrømme (ta det du har)
20 sjampinjonger, gjerne aromasopp
Skogsopp til pynt
Frisk timian

Hakk løk og hvitløk  fint og fres med smøret.
Skjær hver sopp i to og skjær så i tynne skiver. Rist i tørr panne på sterk varme til de begynner å ta farge, ha i litt smør, fres videre til de krymper litt, men ikke helt. Ha i gryta (gjem gjerne noen få til pynt) sammen med løken og timian, hell over vin og la koke inn til det halve.
Ha i buljong og crème fraiche, la koke 10-15 min på svak varme, kjør så i foodprocessor til fin konsistens.
Server med frisk timian.

Næringsinnhold:
100 g gir 104,4 Kcal
Protein  1,3 g
Fett  8,9 g
Karbohydrater  0,7 g
Jern  0,5 mg
Fosfor  45 mg
Vitamin A, RAE  125
Vitamin D  0,3 ug
Vitamin E, a-TE  0,3
Niacin  NE  1,1

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.